ΠΩΣ ΝΑ ΔΙΑΤΗΡΗΣΕΙΣ ΤΗΝ ΕΥΛΟΓΙΑ ΣΟΥ


Ο άνθρωπος Σοφίας Χάρης, στις 23-10-2016, μας έδωσε το κλειδί που χρειαζόμαστε για να μπορέσουμε να διατηρήσουμε τη θεραπεία, την ελευθερία και κάθε ευλογία που μας χαρίζει ο Θεός. Πιο συγκεκριμένα, ανέφερε πως πολλοί άνθρωποι είχαν λάβει στο παρελθόν κάποια ευλογία, αλλά δεν μπόρεσαν να τη διατηρήσουν. Ο Λόγος του Θεού μας διδάσκει ότι κανένας δεν ξέρει από τα παρόντα σημεία τι του επιφυλάσσει το μέλλον. Όταν, λοιπόν, δεν χειρίζεσαι τις καλές σου στιγμές με προσοχή, πολύ σύντομα θα μετατραπούν σε δύσκολες στιγμές. Αντίθετα, όμως, αν χειριστείς τις κακές σου στιγμές με προσοχή, πολύ σύντομα θα μετατραπούν σε καλές στιγμές!
Δεν έχει σημασία σε τι κατάσταση βρίσκεσαι αυτήν τη στιγμή. Αυτό που έχει σημασία είναι το πως χειρίζεσαι την κατάστασή σου! Αν ο Θεός σε έχει ευλογήσει και βρίσκεσαι σε μια θέση εξουσίας και τιμής, κοίτα πέρα από τη θέση σου και εστιάσου στον Θεό ως Προμηθευτή σου, ώστε να καταφέρεις να διατηρήσεις τη θέση σου.Το να αγκαλιάζεις την πηγή της ευλογίας σου είναι πολύ πιο σημαντικό από την ίδια την ευλογία σου. Και η πηγή της ευλογίας σου είναι ο Ιησούς Χριστός!

ΕΝΑΣ ΠΥΓΜΑΧΟΣ ΜΕ ΔΙΑΦΟΡΑ


Ο Ανέστης Ιγιάγκμπορ, κάτοικος Θεσσαλονίκης, ήρθε στη Συναγωγή, Εκκλησία Όλων των Εθνών, στις 23-10-2016, για να μοιραστεί μαζί μας μία ιδιαίτερη ομολογία. Από μικρή ηλικία άρχισε να ασχολείται με τις μεικτές πολεμικές τέχνες, γνωστές σε μας ως ΜΜΑ, και να προπονείται εντατικά με την ελπίδα ότι κάποια στιγμή θα ανοίξει μία πόρτα και για εκείνον σε επαγγελματικό επίπεδο. Πράγματι, κάποια στιγμή ο προπονητής του, βλέποντας το ταλέντο του, του έδωσε αυτή την ευκαιρία και έτσι ο Ανέστης πριν δύο χρόνια ξεκίνησε να ασχολείται επαγγελματικά με την πυγμαχία.
Ωστόσο, όταν το έμαθαν οι γονείς του δεν συμφώνησαν με την απόφασή του. Βλέποντας τις δυσκολίες του αθλήματος και έχοντας στο νου τους ότι το παιδί τους θα έμπαινε διαρκώς σε κίνδυνο να τραυματιστεί, προσπάθησαν να του αλλάξουν γνώμη. Όμως ο Ανέστης, παρά τις αντιρρήσεις της οικογένειάς του και τους καθημερινούς τσακωμούς στο σπίτι, κράτησε τον οραματισμό του και συνέχισε κανονικά τις προπονήσεις του. Μάλιστα, έχοντας στην καρδιά του ότι αυτό είναι το επάγγελμα που θα έπρεπε να ακολουθήσει στη ζωή του, θέλησε να πάρει τη γνώμη του Θεού όσον αφορά αυτή του την επιλογή. Έτσι, ήρθε στη Συναγωγή, Εκκλησία Όλων των Εθνών, και μπήκε στη γραμμή της προσευχής με πίστη ότι θα λάβει την απάντηση που ζητούσε, αλλά και την προσευχή από τον άνθρωπο του Θεού, ώστε να καταφέρει να πάρει τη νίκη σε έναν από τους πιο σημαντικούς αγώνες που θα ακολουθούσε.
Στις 5-6-2016 μπήκε στη γραμμή της προσευχής και, αφού ο άνθρωπος Σοφίας Χάρης προσευχήθηκε για εκείνον, ανέφερε ότι ο βασιλιάς Δαβίδ πριν πάει σε κάποιο πόλεμο πήγαινε μπροστά στον Κύριο και προσευχόταν: “Κύριε θα μου δώσεις τη νίκη;” Και ο Θεός του απαντούσε: “Πήγαινε και εγώ θα είμαι μαζί σου, και θα νικήσεις.”  Έτσι, ο άνθρωπος του Θεού είπε στον Ανέστη: “Υπάρχουν πολλοί πυγμάχοι, αλλά υπάρχει ένας πυγμάχος με διαφορά, το παιδί του Θεού! Γιατί όταν το παιδί του Θεού νικήσει τον αγώνα του, και έρθει ο δημοσιογράφος να τον ρωτήσει ποιο είναι το μυστικό της επιτυχίας του, εκείνο θα απαντήσει ότι το μυστικό της επιτυχίας του είναι ο Ιησούς Χριστός! Και έτσι μέσα από την ομολογία του, χιλιάδες νέοι που ασχολούνται με την πυγμαχία, το μποξ και άλλα αθλήματα, θα θέλουν να έρθουν στον Ιησού Χριστό. Όταν δουν πόσο επιτυχημένο είναι ένα παιδί του Θεού, θα θέλουν και αυτοί να δεχτούν τον Θεό, για να είναι και εκείνοι νικητές. Συνέχισε και θα δεις που θα σε φτάσει ο Κύριος. Πήγαινε και ο Θεός θα είναι μαζί σου!”
Έτσι, ο Ανέστης φύλαξε στην καρδιά του τα λόγια του ανθρώπου του Θεού και συνέχισε την προετοιμασία του για τον μεγάλο αγώνα. Μπορεί για τον κόσμο η πυγμαχία να είναι ένα βίαιο άθλημα με γροθιές και κλοτσιές, όμως ο Θεός μπορεί να χρησιμοποιήσει οποιοδήποτε μέσο, ακόμα και ένα “ανόητο” επάγγελμα, για να τραβήξει κοντά Του αυτούς που χάνονται. Με αυτόν τον τρόπο ο Ανέστης έχει την ευκαιρία να γίνει ένας λαμπαδοφόρος στον τομέα του και να αποδείξει σε όλους ότι, όταν ο Θεός είναι εμπλεκόμενος στην υπόθεσή σου, είσαι πάντα νικητής!
Με απόλυτη εμπιστοσύνη στον Θεό, λοιπόν, ο Ανέστης ένιωθε ήδη νικητής και, έτσι, όταν έφτασε η ώρα του αγώνα, προσευχήθηκε και ξεκίνησε. Τα πράγματα στην αρχή δεν πήγαιναν όπως τα περίμενε, όμως αργότερα ο Θεός του έδωσε κουράγιο και δύναμη. Αισθανόταν ότι πραγματικά δεν ήταν μόνος του, αφού στη συνέχεια κατάφερε να αγωνιστεί όπως έπρεπε. Ήταν ήρεμος, λειτούργησε με άψογη τεχνική και τελικά βγήκε νικητής!
Ο Ανέστης μετά τον αγώνα, επέστρεψε στη Συναγωγή Εκκλησία Όλων των Εθνών, για να ευχαριστήσει τον Θεό για τη νίκη του. Ο αγώνας τελείωσε χωρίς να υποστεί κάποιον τραυματισμό και πάνω από όλα είχε την πνευματική δύναμη να ανταπεξέλθει στις ανάγκες της δουλειάς του και να βγει νικητής! Εκτός από φυσική κατάσταση, το επάγγελμά του,ειδικά σε περιόδους προετοιμασίας κάποιου αγώνα που υπάρχει ιδιαίτερη πίεση, νευρικότητα και άγχος, απαιτεί ηρεμία, την οποία μόνο ο Θεός μπορεί να του προμηθεύσει. Ευγνώμων, ευχαριστεί τον Θεό που τον στηρίζει και είναι πάντα μαζί του! Τώρα προετοιμάζεται για τον επόμενο αγώνα, αφού μετά τη νίκη του, μία νέα πόρτα άνοιξε για εκείνον. Έκλεισε συμβόλαιο για έναν αγώνα που θα αναγνωριστεί σε ευρωπαϊκό επίπεδο και, έτσι, γεμάτος χαρά και αυτοπεποίθηση, συνεχίζει τις προπονήσεις του ώστε να δοξάζεται το όνομα του Ιησού Χριστού μέσα από τη ζωή του. Το άνοιγμα που περίμενε τόσο καιρό, έχει έρθει στη ζωή του και είναι πια ήρεμος, γιατί γνωρίζει ότι ο Θεός είναι εμπλεκόμενος στην υπόθεσή του και μπορεί να χρησιμοποιήσει τον τομέα του για να κερδίσει και άλλες ψυχές. Έχοντας πια την έγκριση του Θεού, αλλά και την υποστήριξη της οικογένειάς του, μας συμβουλεύει: “Να πιστεύετε πάντα στον Θεό. Μην εγκαταλείπετε τα όνειρά σας. Αν έχετε ένα στόχο και ο Θεός είναι σύμφωνος, θα τα καταφέρετε σίγουρα!”
Όταν είναι ο Θεός εμπλεκόμενος στην υπόθεσή σου, δεν έχει σημασία ποιος άλλος είναι εμπλεκόμενος, επειδή εσύ μαζί με τον Θεό είστε πλειοψηφία! Σε κάθε περίπτωση, ο Θεός περιμένει να Τον ζητήσεις, να Τον εμπλέξεις στην υπόθεση σου. Να θυμάσαι πάντα ότι όταν έχεις σύμμαχο τον Ιησού Χριστό, είσαι υπερνικητής!

ΤΟ ΠΝΕΥΜΑ ΤΗΣ ΛΑΓΝΕΙΑΣ ΚΑΤΕΣΤΡΕΦΕ ΤΗ ΖΩΗ ΤΟΥ
Ο κ. Νικολάιτς Σβετάτοβ, κάτοικος Βουλγαρίας, βασανιζόταν με το πνεύμα της λαγνείας. Κάθε βράδυ, κατά τη διάρκεια του ύπνου του, αυτό το ακάθαρτο πνεύμα ερχόταν στα όνειρά του. Έπαιρνε τη μορφή γυναίκας και, αφού κοιμόταν μαζί του, ξυπνούσε βρεγμένος. Μάλιστα, αυτό το δαιμόνιο επηρέαζε τον κ. Νικολάιτς σε όλους τους τομείς της ζωής του. Τον έκανε πολύ οξύθυμο και αυτό είχε ως αποτέλεσμα να μην έχει καλές σχέσεις με τους ανθρώπους γύρω του. Το γεγονός ότι νευρίαζε με το παραμικρό, κατέστρεφε και το γάμο του, ο οποίος όσο περνούσε ο καιρός πήγαινε από το κακό στο χειρότερο. Δεν υπήρχε καλή επικοινωνία μεταξύ τους και όλη αυτή η κατάσταση τούς έκανε να αποφεύγουν ο ένας τον άλλον. Επίσης, το πνεύμα της λαγνείας τού προκαλούσε στασιμότητα και σε επαγγελματικό επίπεδο, καθώς δεν μπορούσε να βρει κάποια δουλειά ανάλογη της ειδικότητάς του. Εκτός από αυτό, ακόμη και αν εργαζόταν κάπου περιστασιακά, ήταν αδύνατο για αυτόν να προοδεύσει.
Καθώς ο κ. Νικολάιτς καταλάβαινε ότι πίσω από την κατάστασή του κρυβόταν κάποιο δαιμόνιο, πήρε την απόφαση να επισκεφτεί, στις 23-10-2016, τη Συναγωγή, Εκκλησία Όλων των Εθνών Θεσσαλονίκης, ώστε να δώσει τέλος σε αυτήν την κατάσταση που τον βασάνιζε. Προς μεγάλη του έκπληξη, κατά τη διάρκεια της μαζικής προσευχής, ο άνθρωπος Σοφίας Χάρης κάλεσε τον κ. Νικολάιτς και του έδωσε τον εξής προφητικό λόγο: ‘‘Το βράδυ όταν κοιμάσαι έρχεται μία γυναίκα στον ύπνο σου, κοιμάται μαζί σου και όταν ξυπνάς βλέπεις τον εαυτό σου βρεγμένο. Ο Κύριος θέλει να σε ελευθερώσει! Αυτή η σκέψη που σε βασανίζει είναι πνεύμα λαγνείας που σου επιτίθεται και σε επηρεάζει σε όλους τους τομείς της ζωής σου και στις σχέσεις σου με τους ανθρώπους. Ήδη έχεις αρχίσει και γίνεσαι νευρικός… Νευριάζεις με ό,τι σου λένε… Κάτι μέσα σου σε ενοχλεί.’’ 


Εκείνη τη στιγμή, ο κ. Νικολάιτς, έκπληκτος, επιβεβαίωσε την προφητεία που έλαβε, λέγοντας ότι πράγματι δεχόταν συνεχώς αυτές τις δαιμονικές επιθέσεις, αλλά προσπαθούσε να μην υποκύψει σε όλα αυτά που του υπέβαλλε το δαιμόνιο να κάνει. Συνεχίζοντας, λοιπόν, την προφητεία ο άνθρωπος Σοφίας Χάρης είπε: ‘‘Επειδή ο διάβολος βλέπει ότι δεν μπορεί να σε πιάσει στο φυσικό, προσπαθεί να σε ρίξει μέσω του ονείρου. Ο Ιησούς Χριστός σε αγαπάει!’’ 


Τότε, ο άνθρωπος του Θεού επιτίμησε το ακάθαρτο πνεύμα στο όνομα του Ιησού Χριστού και αυτό, μη μπορώντας να αντέξει στο χρίσμα του Θεού, βγήκε έξω από αυτόν.


Μετά την προσευχή που έλαβε, ο κ. Νικολάιτς αισθάνεται πολύ καλά και δοξάζει τον Παντοδύναμο Θεό για την ελευθερία που του χάρισε. Τον ευχαριστεί από τα βάθη της καρδιάς του, καθώς με την ελευθερία που έλαβε ήρθε η λύση σε όλα του τα προβλήματα. Μία νέα σελίδα ξεκινάει για τον κ. Νικολάιτς και είναι αποφασισμένος πως ο Ιησούς Χριστός θα είναι οδηγός στο ταξίδι της ζωής του από εδώ και πέρα. Υπόσχεται ότι θα ακολουθεί πιστά τον Ιησού Χριστό με όλη του την καρδιά και θα συνεχίσει να αγκαλιάζει την πηγή των ευλογιών του, που είναι ο Θεός.
Ο Θεός είναι Θεός αγάπης και δικαιοσύνης. Ο μόνος τρόπος να συνδεθείς μαζί Του είναι μέσα από την πίστη σου! Μην περιμένεις να δεις τη δόξα Του πριν αρχίσεις να πιστεύεις!
Κάθε Κυριακή στη Συναγωγή, Εκκλησία Όλων των Εθνών, έρχονται άνθρωποι από όλον τον κόσμο με πίστη στη καρδιά τους, ότι το χρίσμα του Θεού θα τους εντοπίσει και θα λάβουν ελευθερία, θεραπεία και σωτηρία. Στις παρακάτω φωτογραφίες, βλέπουμε στιγμιότυπα από τα θαύματα που έλαβαν χώρα την Κυριακή 23-10-2016, διαμέσου του υπηρέτη του Θεού, ανθρώπου Σοφίας Χάρη.


Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου