ΤΟ ΧΑΡΜΟΣΥΝΟ ΑΓΓΕΛΜΑ ΤΗΣ ΓΕΝΝΗΣΗΣ ΤΟΥ ΧΡΙΣΤΟΥ


Με αφορμή τη γέννηση του Χριστού, δημιουργήθηκε μία εορταστική ατμόσφαιρα στις 18-12-2016 στη Συναγωγή, Εκκλησία Όλων των Εθνών στη Θεσσαλονίκη. Η Χριστουγεννιάτικη αυτή γιορτή μετέφερε σε όλους το χαρμόσυνο και ελπιδοφόρο μήνυμα της σωτηρίας των ανθρώπων, που έφερε ο Ιησούς Χριστός με τον ερχομό του στον κόσμο. Οι εργάτες της Εκκλησίας, τόσο οι μικρότεροι όσο και οι μεγαλύτεροι σε ηλικία, ετοίμασαν ένα λαμπερό χριστουγεννιάτικο πρόγραμμα με θεατρικά, τραγούδια και μηνύματα που άγγιξαν τις καρδιές όσων παρευρέθηκαν.
Η γιορτή ξεκίνησε με τα μικρά παιδιά του Κυριακού σχολείου, τα οποία μας μίλησαν για τη σημασία του δίδειν και για τη νέα αγάπη που ήρθε στον κόσμο μαζί με τον Ιησού Χριστό. Η αγάπη μας για τον Χριστό είναι η βάση της αγάπης μας προς τους άλλους. Αυτήν την αγάπη την εκφράζουμε, δίνοντας, προσφέροντας και βοηθώντας τον συνάνθρωπό μας. Εάν αγαπάμε τον Θεό πραγματικά, έχουμε την υποχρέωση να αγαπάμε τους άλλους ανεξαρτήτως θρησκείας, φυλής ή καταγωγής. Καθώς φυτεύουμε όλα όσα μας έχει δώσει ο Θεός σε ένα καλό έδαφος, τότε σίγουρα θα επιστρέψουν σε μας εκατονταπλάσια, χιλιοπλάσια και εκατομμυριοπλάσια. Τα παιδιά του Κυριακού σχολείου μέσα από εντυπωσιακά θεατρικά και τραγούδια μάς έδωσαν να καταλάβουμε πως ό, τι μας δίνει ο Θεός, μας το δίνει με έναν και μοναδικό σκοπό! Να το μοιραστούμε με τους γύρω μας!
Ακολούθησαν χαρούμενα και γιορτινά τραγούδια από την ομάδα λατρείας, τα οποία δημιούργησαν ένα κλίμα αγάπης και ζεστασιάς.Αμέσως μετά, η νεολαία της Εκκλησίας παρουσίασε μία θεαματική παντομίμα σχετικά με τις σωτήριες αλλαγές που φέρνει στις ζωές των ανθρώπων ο Ιησούς Χριστός. Ο διάβολος προσπαθεί με κάθε τρόπο και μέσο να καταστρέψει, να σκοτώσει και να κλέψει. Όμως, η μεταμορφωτική δύναμη του Ιησού Χριστού είναι αυτή που σώζει, που θεραπεύει και που ελευθερώνει από τα δεσμά που χρησιμοποιεί ο διάβολος για να μας ενώσει με τον εαυτό του.
Στη συνέχεια, έλαβε χώρα μία υπέροχη θεατρική παράσταση με θέμα τη ζωή ενός πολύ πλούσιου άντρα, ο οποίος είχε μεγαλώσει σε μία οικογένεια όπου οι γονείς του τού έμαθαν από μικρό να αγαπάει τον Θεό και να βοηθάει πάντα τους ανθρώπους γύρω του. Όμως, καθώς περνούσαν τα χρόνια, τα πλούτη και η φήμη του τον έκαναν να αλλάξει χαρακτήρα και τον μεταμόρφωσαν σε έναν κακό, γκρινιάρη και δύστροπο άντρα, που φώναζε και μάλωνε συνεχώς με όλους. Έτσι, σταδιακά άρχισε να ξεχνάει ότι η πηγή της ευλογίας του ήταν ο Θεός, με αποτέλεσμα να αρχίσει η χάρη του Θεού να απομακρύνεται από τη ζωή του. Ώσπου ένα βράδυ, ένας άγγελος Κυρίου εμφανίστηκε στο όνειρό του για να τον βοηθήσει να βρει και πάλι το δρόμο του, να διορθώσει τα λάθη του και να ξαναχτίσει τη σχέση του με τον Προμηθευτή του, τον Θεό.
Μάθαμε πως όσο μεγάλα ή μικρά και αν είναι τα λάθη μας, διορθώνονται. Ποτέ δεν είναι αργά για να επανορθώσουμε! Ο Θεός αγαπάει τον αμαρτωλό, αλλά μισεί την αμαρτία. Μπορούμε να αρνηθούμε τον Θεό, να Τον αγνοήσουμε, αλλά η αγάπη Του παραμένει ίδια. Αν θέλουμε να αλλάξουμε, το πρώτο πράγμα που πρέπει να μάθουμε είναι να σταματήσουμε τις δικαιολογίες. Όταν δικαιολογούμε συνεχώς τα λάθη μας, τα λάθη μας δεν πρόκειται να δικαιολογηθούν.
Είναι σημαντικό να καταλάβουμε ότι δεν καλεστήκαμε να ενεργούμε σύμφωνα με τον τρόπο μας, αλλά σύμφωνα με τον τρόπο που ο Θεός θέλει. Ό, τι σπείρει ο άνθρωπος, αυτό και θα θερίσει! Δείχνεις την εκτίμησή σου στον Θεό όταν δίνεις καθετί καλό που ο Θεός σου έχει δώσει, δηλαδή τη δύναμη, τον χρόνο, την πίστη και την αγάπη σου. Με το να προσφέρεις, εξασφαλίζεις ένα λαμπρό μέλλον! Για αυτό ξεκίνα να δίνεις μέσα από την καρδιά σου και ετοιμάσου να απολαύσεις τις ευλογίες του Θεού στη ζωή σου!
Παρακάτω βλέπουμε κάποιες φωτογραφίες με σκηνές από την θεατρική παράσταση:
Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου